5 נקודות קריטיות בכל אתר וורדפרס
או – מה אני בודקת בכל אתר שמגיע אלינו במטרה להיכנס לחבילות התמיכה שלנו.
כל הזמן אני מקבלת פניות מבעלי עסקים שיש להם עסק פעיל ואתר וורדפרס מזה זמן מה, לא חדשים. כאלה שכבר ראו דבר או שניים, שיש להם בסיס לקוחות ועסק חי ומתפקד. הם פונים כי שמעו עלי או חיפשו מישהו שיתן להם שקט נפשי בכל הנוגע לאתר שלהם. ובעיקר יטפל להם באתר בצורה מקצועית באופן שוטף כדי שהאתר העסקי ימשוך לקוחות לעסק.
הם מתקשרים ובדרך כלל השיחה הולכת ככה: היי שרון, קיבלתי את הטלפון שלך מ-X שהמליץ/צה שאדבר איתך.
אני: היי, נעים מאד. איך אפשר לעזור?
בעל העסק: תראי… יש לי עסק בתחום ה-XXX ויש לי אתר וורדפרס כבר כמה שנים. הבעיה היא שמאז שהאתר נבנה לא ממש נגעתי בו, הרבה דברים השתנו אצלי בעסק, שירותים חדשים ויש גם תחומים שאני כבר לא עושה ובכלל חייבים לעדכן את האתר, הוא נראה מיושן ולמעשה לא עושה את העבודה שבשבילה הוא נבנה. הוא לא מביא לי לקוחות. ניסיתי לפנות למתכנת שבנה לי את האתר אבל הוא לא חוזר אליי. מה אפשר לעשות?
בשלב זה אני מסבירה לבעל העסק את המודל בו אני עובדת עם אתרים שלא נבנו אצלנו. אנחנו עובדים רק עם לקוחות שנמצאים בחבילת תמיכה שוטפת. וזה כדי שנוכל באמת לספק את השירות שהאתר העסקי כל כך זקוק לו כדי לתפקד כמו שצריך ולהביא לקוחות חדשים לעסק כל הזמן.
אני מסבירה שדבר ראשון אני חייבת לבדוק את האתר ולראות שיש בכלל עם מה לעבוד ושאם נחליט ביחד שאפשר ובעל העסק מעוניין בתמיכה שוטפת באתר יש שלב מקדים שנקרא אצלנו Onboarding שבו אנחנו מביאים את האתר לסטנדרטים שאנחנו יכולים לעבוד אתם. וששלב זה כרוך בתשלום של X שלאחריו מתחילה התמיכה השוטפת שלנו באתר.
אני מבקשת מבעל האתר פרטי כניסה לאדמין פאנל , מבטיחה לא לגעת בכלום, רק לבדוק ומסבירה שהוא עומד לקבל דו"ח מפורט – מה צריך, לדעתי, לעשות באתר ושיחליט אחרי שיקרא את הדו"ח.
ואז אני ניגשת לבדיקת האתר. הנה חמישה דברים קריטיים שאני בודקת בכל אתר שמגיע :
1. מה מצב המערכת, התוספים והתבנית?
מערכת – הכוונה איזו גרסת וורדפרס רצה על האתר? האם זו הגרסה האחרונה, העדכנית או לפחות גרסה מאוחרת מ-5.0
בגרסה 5 נעשה עדכון וורדפרס מאד גדול ויש הרבה אתרים שעדיין נמצאים בגרסאות מוקדמות יותר כיוון שחששו לעדכן או שקראו ברשת פוסטים של "מומחים" שאמרו להם שלא כדאי לעדכן, שזה "ישבור" להם את האתר ועוד כל מיני שטויות כאלה. האמת היא שאם שמעתם כזה משפט ממישהו שאמור לדאוג לאתר שלכם זה רק בגלל שבעדכון כזה משמעותי חייבים לעשות את העדכון בצורה מבוקרת – כלומר בסביבת פיתוח. לא תמיד בא למתכנתים להתעסק עם זה. נכון שלפעמים יהיו בעיות לאחר העדכון אבל זו בדיוק הסיבה לסביבת הפיתוח שמאפשרת לעדכן את האתר ולטפל בכל הבעיות – אם יהיו. לרוב מדובר בתבנית עיצוב שכבר לא מתאימה או תוספים לא מעודכנים.
איך תדעו באיזו גרסת וורדפרס רץ האתר שלכם ? זה פשוט.
הכנסו לפאנל הניהול של האתר – הסעיף הראשון בתפריט הוא לוח הבקרה, לחצו שם. בתוך לוח הבקרה חפשו את החלק שנקרא מבט כללי שם תוכלו לראות : וורדפרס 5.2.1 (זו הגרסה אצלי בזמן כתיבת הפוסט) או באיזו גרסה האתר שלכם.
הדבר הבא שאני בודקת הוא מצב התוספים והתבנית ובעצם האם האתר מעודכן או לא. רוב האתרים שמגיעים אלי אינם
מעודכנים. לעתים נדירות מגיע אתר שעבר עדכון לוורדפרס 5.0
2. היכן מאוחסן האתר והאם יש לו תעודת SSL
שזה אומר האם ה URL של האתר מתחיל ב https ויש לו את המנעול הירוק. תוכלו לקרוא עוד על המשמעות של זה בפוסט הזה בינתיים חשוב שתדעו שזו נקודה קריטית לאתר שלכם ואם אין לכם את המנעול הירוק ועדיין האתר שלכם מתחיל ב-http:// ולא https:// אתם חייבים לטפל בזה במיידי!
היכן האתר מאוחסן ייתן לי אינדיקציה האם יש CPANEL? האם אפשר בקלות להתקין SSL? ואם האתר נטען לאט האם יש קשר לחברת האחסון או שזו בעיה מובנית באתר עצמו.
משהו לגבי אחסון – רוב בעלי העסקים שמגיעים אלי לא יודעים היכן מאוחסן האתר שלהם, לרוב אם זה דרך חברה ישראלית מדובר בכלל בצד שלישי, אין להם פרטי גישה ל cpanel – הם בכלל לא יודעים מה זה – וכשהם מנסים לברר הם נתקלים בתשובות הזויות לעתים, כמו למשל לאחד הלקוחות שלי מישהו אמר – אני לא יכול לספק לך גישה ל cpanel כי מדובר בסוגיית אבטחה… הסתבר אחרי בדיקה קצרה שהאתר הזה מאוחסן בגו-דדי בכלל.
תעשו לעצמכם טובה גדולה – חפשו את החשבונית שנשלחה אליכם עם פתיחת חשבון האחסון – לא משנה איפה האתר מאוחסן תמיד תשלח חשבונית ללקוח. ורשמו לעצמכם את פרטי הכניסה לממשק חשבון האחסון. אותו הדבר עשו גם עם החשבונית של רכישת הדומיין. אם אין לכם מושג ירוק איפה האתר מאוחסן ובאיזה חברה נרכש הדומיין יש כלי פשוט שנותן את כל המידע:
3.Google Analytics , Facebook Pixel, Yaost SEO
אלו 3 אלמנטים שחייבים להיות מותקנים ומוגדרים נכון בכל אתר.
גוגל אנליטיקס מספק לנו מידע על תנועת הגולשים באתר, בלי זה אנחנו עיוורים למה שמתרחש באתר שלנו, כמה גולשים אם בכלל נכנסים לאתר והאם מאמצי השיווק שלנו בכלל מביאים תוצאה.
הפיקסל של פייסבוק צריך מבחינתי להיות מותקן בכל אתר מהיום הראשון שהוא עולה לאוויר גם אם אין לבעל העסק כל כוונה לפרסם ממומן בפייסבוק. הפיקסל של פייסבוק אוסף מידע על כל הגולשים שנכנסים לאתר. אם לאחר זמן מסוים בעל העסק מחליט כן להשתמש בפרסום ממומן, יש לו כבר דאטה מוכן על הגולשים שכבר בקרו אצלו באתר. זה קריטי.
YOAST SEO – תוסף הקידום הפופולרי שמאפשר לאתר שלכם לקבל אהבה מגוגל ולהתקדם התוצאות החיפוש. יש בו 2 אלמנטים קריטיים לקידום האתר וחייבים להגדיר אותם כמו שצריך: sitemap.xml ו – robots.txt. אני לא נכנסת כרגע להסבר הטכני של מה זה כל אחד, רק תדעו שאתם צריכים שיהיו באתר.
4. מכאן אני עוברת יותר לתוכן –
מה מבנה עמוד הבית והאם הוא משרת את מטרות האתר והעסק?
האם יש סליידר של תמונות מתחלפות? – אני ממליצה להוריד.
האם יש קריאה לפעולה ברורה וחזקה שתגרום לגולשים להשאיר פרטים, להתקשר, לרכוש משהו?
האם יש עדויות לקוחות בעמוד הבית – סופר חשוב!
האם יש טופס ליצירת קשר במקום ברור?
האם יש עמודים בלי תוכן או עם תוכן מועט (לפעמים בעל העסק אומר לעצמו אני אגיע יום אחד לעמודים האלה ואעדכן אותם ובינתיים עובר זמן. עדיף להסיר ).
ועוד כל מיני דברים שאפשר בקלות לערוך באתר ולשפר את הביצועים שלו.
האם יש ניוזלטר – רשימת תפוצה?
האם יש חיבור לרשתות חברתיות?
ועוד כל מיני דברים שיכולים לשפר את ביצועי האתר.
למעשה יש לי check list שאנחנו מעבירים כל אתר חדש לפני שהוא עולה לאוויר – Launch Check List הרשימה מכילה למעלה מ-60 סעיפים ואני בודקת את כולם.
5. התאמה לניידים ואופטימיזציה
זה חלק מאד חשוב, אני בודקת את רמת ההתאמה לניידים ואת מהירות טעינת האתר. לרוב האתרים יש התאמה לניידים בימינו – תודה לאל – אבל במרבית המקרים ההתאמה לא מלאה, או שלא נעשתה כמו שצריך ויש בעיות שצריך לתקן. וברוב האתרים שמגיעים אלי יש בעיה במהירות טעינת האתר והציון שלהם ב google speed test מאד נמוך וגם את זה חייבים לתקן.
אחרי הבדיקה אני שולחת דו"ח מפורט.
הנה מספר דוגמאות של אתרים שנכנסו אלינו לחבילת תמיכה חודשית ממש לאחרונה, עברו בדיוק את התהליך הזה והיום נהנים משקט נפשי ומאתר שעובד נכון בשבילם. יש להם אל מי לפנות בכל עניין שקשור באתר והם מקבלים עדכוני תוכן באתר בצורה הכי פשוטה ומהירה שיש – הם שולחים אימייל עם בקשה והעדכון באתר מתבצע עבורם.
רובם גם מקבלים תוך כדי עדכון תוכן ונגיעות עיצוב שמשדרגים מאד את נראות ותפקוד האתר.